Puding Roti Coklat

Bahan - Bahan

4 - 4 1/2 cawan kepingan roti coklat ( yang telah disiat-siat )
2 -  2 1/2 cawan susu segar
2 biji telur - dipukul dengan garfu
3/4 cawan gula pasir
4 sudub mentega cair
1 suduk esen vanila
1 sudub tepung jagung
sedikit air ( untuk melarutkan tepung jagung )
secubit garam halus

Cara - Caranya

1)  Rendam kepingan roti didalam susu segar. Tekan - tekankan roti dan ketepikan sehingga ia menyerap susu segar.
2)  Sementara itu, campurkan telur dengan gula pasir, mentega cair, esen vanila, garam halus dan tepung jagung.Pukul hingga sebati.
3)  Tuang bancuhan telur ke dalam roti dan kaup balik adunan sehingga bercampur rata.
4)  Tuang adunan puding ke dalam tin pembakar tang telah digris.
5)  Bakar pada suhu 175C selama 30 minit.

Comments

Popular Posts