Thursday, November 10, 2011

Biskut Kastad

Bahan-bahan

3 cawan tepung berserbuk penaik
1/2 cawan tepung jagung
2 cawan gula kastor
1 cawan tepung kastad
1 cawan minyak jagung
3 biji telur
1 suduk esen vanila
kacang gajus
mangkuk kertas

Cara-caranya

1. Campur rata ketiga-tiga jenis tepung dengan gula kastor. Ketepikan.
2. Pukul telur dengan minyak jagung dan esen vanila dengan menggunakan garfu sehingga sebati.
3. Tuang campuran telur dan minyak kedalam tepung. Gaul sehingga rata sehingga menjadi doh. Uli sekejap dan bungkus dengan plastik. Sejukkan selama 30 minit.
4. Cubit sebesar guli, bulat-bulatkan dan letak di dalam mangkuk kertas. Hias dengan meletak kepingan kacang gajus.
5. Bakar selama 15- 25 minit pada suhu 160C.

0 comments: