Monday, October 18, 2010

Puding Roti

Bahan-bahan

5 - 8 keping roti
2 cawan air susu
2 biji telur
3/4 cawan gula pasir
4 sudub marjerin - dicairkan
1 sudub tepung jagung
1 sudut vanila
sedikit kismis - jika suka

Cara-caranya

1. Siat-siat kecil roti. Letakkan ke dalam tin pembakar.
2. Tuang susu keatas kepingan roti dan tekan-tekankan supaya susu diserap oleh roti. Ketepikan
sehingga roti benar-benar menyerap susu.
3. Sementara itu, pukul telur bersama gula dan marjerin cair sehingga gula larut.
4. Masukkan tepung jagung dan vanila kedalam adunan telur. Pukul rata dan tuang rata -rata
adunan ini di atas roti.
5. Tabur kismis jika guna.
6. Bakar di dalam ketuhar berdarjah 175C selama 30 minit.

0 comments: